Procedeul de realizare a vaselor noastre este urmatorul: inainte de modelare, pamantul se lasa cateva zile la macerat, dupa care este trecut prin malaxor pentru uniformizare, apoi presat in rulouri pentru a fi mai usor de dozat in functie de marimea fiecarui vas.

Urmatoarea etapa este modelarea pe roata olarului, sub forma si dimensiunea necesara in functie de model. Vasele se lasa cateva zile la uscat, dupa care le ardem (prima ardere-biscuit), in cuptorul electric. Dupa ce se racesc le scoatem si le pictam cu modelele specifice zonei noastre, spirala vietii, lini curbe sau in zig-zag, puncte in culorile: verde, maro, galben, rosu si negru. Putem folosi si alte culori in functie de preferintele clientului.

Dupa pictarea acestor modele le glazuram cu smalt pentru uz alimentar si le aranjam in cuptor unde le ardem pentru a doua oara, timp de 10 ore. Smaltul devine transparent si evidentiaza astfel culorile si forma vaselor.

Putem realiza vase de la cele mai mici dimensiuni, de la cativa centimetri (diametru si inaltime) pana la 1 metru inaltime, iar diametrul poate varia in functie de dorinta clientului.

Primim comenzi pentru vase de orice forma ce se pot realiza pe roata olarului, fie ca sunt vase pentru uz gospodaresc: farfurii, strachini, cani, cesti, platouri, pahare, oale pentru sarmale, vase de friptura, oale de lapte, oale de fiert sau vase de ornament: ghivece, vaze, vase mari de exterior pentru gradina, felinare, pusculite.

Ca si modele de referinta pentru vasele de exterior sunt vasele rosii care se gasesc in parcul Cismigiu, Bucuresti, realizate in anul 2009 de catre atelierul nostru de ceramica, pe care le puteti vedea in imaginea de mai sus.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *